Sfaturi practice pentru drumeți

Asociaţia Via Mariae îşi rezervă dreptul de a schimba îmbunătăţii traseele. Informaţii actualizate din judeţul Cluj găsiţi pe siteul www.viamariaecj.ro . Pentru probleme de cazare apelaţi cu încredere la reprezentanţii bisericii, la primăriile din localitatea respectivă, sau la angajaţii din prăvălie, cârciumă. Ei sunt la curent şi vă vor ajuta cu plăcere. Tot pe www.viamariaecj.ro vă stau la dispoziţie trackuri GPS. În unele zone traseele Via Mariae sunt trecute pe hărţile turistice. Administratorii reţelei Via Mariae roagă pe toţi care pornesc pe drum să se înregistreze la următoarele adrese. Astfel vor putea beneficia de ajutor în caz de nevoie. 

Prin email: viamariae@gmail.com 

Prin telefon: +40 722 365 349 unde se poate trimite şi mesaj pe whatsapp. 

Să privim pelerinajul nostru ca un drum la care trebuie să luăm cu noi tot ce avem nevoie în acest timp. Pe de altă parte să ne gândim că în drumul nostru vom găsii tot ce ne trebuie. Hainele şi alte lucruri trebuie să asigure confortul nostru minim. Acestea însă trebuie cărate în spate. Să cântărim înţelept înainte de a pornii la drum. Să ne împrietenim cu fiecare element al echipamentului nostru. Să punem totodată întrebarea cum ar fi fără ea. Să luăm ca o provocare la împachetat. Să fim minimalişti. 

Orientarea este o activitate de bază. Este foarte important ca în orice moment să ne ştim exact poziţia, de unde venim şi încotro ne îndreptăm. Să ne orientăm totdeauna la plecare, să căutăm nordul şi să verificăm de mai multe ori pe parcursul zilei. Un mic compas este de şi telefonul are compas. Să ne preocupăm de orientare chiar dacă mergem cu ghid, data viitoare trebuie să ne descurcăm fără el. 

Aplicaţia RaceLog ne poate fi de un real folos în orientare. Folosirea ei este simplă. Trebuiesc urmaţi următorii paşi: 

1. În Play Store sau Google Play căutăm aplicaţia RaceLog. 

2. Îl descărcăm pe telefon. 

3. Din folderul Via Mariae alegem harta actuală.Este recomandat să facem acest lucru unde avem o conexiune de internet de bună calitate. 

4. Apăsând butonul START pornim aplicaţia. Nu este necesar să ţinem în mână telefonul. In locul unde simţim nesiguranţă, scoatem telefonul şi verificăm unde ne aflăm în comparaţie cu trackul cel avem de urmat. Dacă nu suntem pe ea să căutăm cea mai simplă modalitate de a ajunge înapoi pe ea. 

5. În cazul că nu ştim cum să continuăm sau din alte motive avem nevoie de ajutor la numărul +40 722 365 349 va răspunde administratorul drumurilor Via Mariae din judeţul Cluj. El va rezolva problema.