Echipament recomandat

Pentru a avea o călătorie sustenabilă și pentru a minimaliza efortul depus vă recomandăm să porniși cu un echipament recomandat de ghizi experimentați. Astfel : încălțăminte de teren, șosete de treking, lenjerie intimă pentru sport, pantaloni de teren, cămașă cu mânecă lungă, bluză, pulover, hanorac, haină de ploaie, șapcă sau pălărie de culoare deschisă, căciulă groasă, costum de baie, trusă sanitară, pahar, ploscă, lingură, briceag, lanternă, alimente, bețe de trekking, documente personale de călătorie, ghidul pelerinului, descrieri de drum, hartă, busolă, eventual GPS, chibrit/ brichetă, pensetă simplă/ pentru căpușe, telefon mobil, încărcător, pașaport de pelerin. 

Dacă folosim pentru deplasare bicicleta, să alegem un model adecvat, echipat corespunzător, cu cauciucuri de teren, trusă de reperație, etc… 

Penru orientare recomandăm ca ajutor aplicația RaceLog care se poate descărca pe telefon, în care sunt accesibile hărțile traseelor pe care ne deplasăm. GPS ul telefonului ne arată poziția noastră pe hartă, astfel vom putea ușor să facem corecturile necesare de traseu în caz de nevoie. Poziția din teren indicată în aplicație este accesibilă și administratorilor rețelei drumurilor de pelerinaj Via Mariae. În caz de nevoie, la solicitarea ajutorului vor putea intervenii promt, pentru că vor ști exact locul unde vă aflați. La fel puteți împărtășii aceste informații celor care vă urmăresc( familie, prieteni, etc…).