1Úton Nemzetközi zarándoklat nap a Mária-úton

Az idei 1Úton másképp zajlik, mint eddig. A zarándokok egyénileg indulnak és haladnak, a közösségi élmény helyét a természethez, a teremtett világhoz való fordulás veszi át. Így alkalmuk lesz megélni egyéni hitüket, feltenni életük nagy kérdéseit és csendben megvárni az érkező válaszokat.

Az idén is csatlakozunk a Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozatához. Szombaton, augusztus 22-én lelkes zarándokok indulnak Kolozsvár felé Kolozsról, Kajántóról, Túrból, Kisbácsból. A résztvétel egyéni, maximum 3 fő haladhat egy csoportban, betartva a jelen helyzetre vonatkozó egészségügyi szabályokat.

Az esemény 8 és 18 óra között zajlik. Ez azt jelenti hogy 8 órakor lehet indulni az illető településről, és délután 6-ig meg kell érkezni Mátyás király szobra elé. Kérünk mindenkit, hogy készítsen egy fotót az induláskor és az érkezéskor. Természetesen, útközben is lehet, arról, ami fontosnak tűnik. Egy mondat erejéig kérünk egy bejegyzést a Mária-út-Kolozsvár facebook oldalunkon elhelyezni. El lehet messengeren is elküldeni a FB oldalra (https://www.facebook.com/Mária-út-Kolozsvár-112623870098964) , emailen a viamariaecj@gmail.com címre, vagy Whatsapp-on a 0722 365 349 telefonszámra. Így a virtuális térben fogjuk tudni átélni egymás élményeit.